Cv exempel brevbärare

Här visar vi vårt cv exempel för brevbärare. Om du tänker söka jobb som brevbärare på postnord eller något annat företag och behöver lite inspiration för ditt eget cv kan du fortsätta läsa.

Innan vi börjar skriva vårt cv

Innan vi sätter igång med vårt cv är det viktigt att veta vilka egenskaper och arbetserfarenheter som har störst betydelse för en arbetsgivare som söker efter en brevbärare.

Så det första vi gör är helt enkelt att fundera på vilka egenskaper och erfarenheter som är viktiga för företag som rekryterar brevbärare. För det är dina personliga egenskaper och erfarenheter som triggar intresset hos den som läser din ansökan och därmed är det dessa egenskaper som du bör fokusera ditt cv på.

När du har läst färdigt den här artikeln kan du gå över till vårt exempel på personligt brev för brevbärare för att också få inspiration för ett proffsigt brev – Klicka här

Vilka egenskaper är viktiga för brevbärare?

Att jobba som brevbärare innebär att du arbetar med service, dvs det är ett serviceyrke. När du delar ut post kommer du att ha många olika kundmöten, människor ifrån allmänheten som vill fråga dig om olika saker, kanske be om hjälp eller framföra klagomål om saker de inte är nöjda med.

Det är dig de kommer att ta kontakt med eftersom du är en representant för ditt företag och den person som de faktiskt möter rent fysiskt.

Självklart blir det viktigt att du kan vara professionell i dina möten och hantera olika sorters människor på ett bra sätt. Du bör helt enkelt vara duktig på kundservice och förstå vikten av att möta människor professionellt.

Vårt cv kommer därför ha ett stort fokus på kundservice.

En annan viktig aspekt av att arbeta som brevbärare är självklart den fysiska delen. Eftersom jobbet innebär att du delar ut post kommer du att vara fysiskt aktiv under en stor del av dagen.

Att träna mycket och leva ett hälsosamt liv är viktigt för att kunna utföra jobbet. Vårt intresse för fysiska aktiviteter blir därmed också en viktig aspekt av vårt cv.

Företag som Postnord har krav på både gymnasieexamen samt B – körkort

Viktiga saker att tänka på för vårt cv

En regel är att alltid anpassa ditt cv efter jobbet som du söker. Och självklart även anpassa så att det passar med dina egenskaper och din bakgrund.

Försök att få dina erfarenheter att fungera med kraven som jobbet ställer utan att överdriva eller vara oärlig. För brevbärare har vi konstaterat att kundservice samt god fysik är viktiga. Men även andra aspekter som att ha en gymnasieexamen samt B – körkort är krav som du måste få med i ditt cv.

 • Fokusera på kundservice
 • Fokusera på din goda fysik
 • Inkludera information om de grundläggande kraven

Nu börjar vi skriva vårt cv

Vår professionella profil – inledning på vårt cv

Hög känsla för kundservice och ett grymt kundmottagande. Stort intresse av träning och hälsa”

Klicka här om du vill läsa mer om att skriva inledning och mål.

Utbildning

”Yrkesexamen som personlig tränare. Med träning, kost och hälsa som främsta ämnen”.

 • Lärt oss hantera och arbeta med digitala verktyg
 • Lärt oss arbeta ämnesintegrerat i grupp
 • Kan arbeta kreativt och med estetiska uttryck
 • Kunskaper om att arbeta med hälsofrämjande projekt och din egen hälsa
 • Kan analysera och diskutera begrepp som kultur och etnicitet.

Klicka här för att läsa mer om att skriva om utbildning i ett cv

Skapa ditt eget cv

banner cv byggare

Arbetserfarenheter

Receptionist på Scandinavian gympumper

Extrajobb i receptionen på gymmet Scandinavian gympumper. Arbetar huvudsakligen med att hjälpa kunder med olika medlemsärenden samt försäljning i vår shop. Arbetet kräver att man är stresstålig, noggrann och är fantastisk på kundservice. Får regelbundet goda omdömen av våra kunder.

 • Kundservice i receptionen
 • Kassahantering
 • Städning och ordningsarbete i gymmet

Kundtjänstarbetare

Online service är ett kundserviceföretag som tillhandahåller kundtjänst åt företag inom e-handel. Mina huvudsakliga arbetsuppgifter är som kundtjänst för våra prenumeranter.

 • Tillhandahåller grym kundservice till våra kunder i ett flertal olika kanaler, mail, telefon och chatt. Hjälper och stöttar våra kunder så att de får ut maximalt av sina tjänster. Arbetar ibland med merförsäljning.
 • Skriver artiklar och instruktionsmaterial som vi publicerar på vår hemsida.

Att tänka på när du skriver ett cv

Hur din bakgrund ser ut jämfört med personen på vårt cv är självklart helt annorlunda. DU måste alltid anpassa efter dina egna förutsättningar. Det här exemplet är bara för att ge dig lite inspiration så att du kommer igång med din egen ansökan.

Om du vill skriva ett snyggt cv kan vi rekommendera vår cv-online tjänst där du kan skapa både cv och personliga brev med snygga mallar.