Cv-exempel för chaufför

För dig som tänker söka jobb som chaufför har vi skapat ett exempel på cv som du kan använda som inspiration för ditt eget skrivande. Ibland kan det underlätta att ha en utgångspunkt för att komma igång snabbare. Som vanligt gör vi en genomgång kring olika delar i cv:t där vi utvecklar vårt resonemang.

cv-exempel för chaufför

Här använder vi en enkel cv mall

Vad utmärker ett cv för en chaufför?

När du skriver ett cv för ett jobb som chaufför rekommenderar vi att du fokuserar mycket på dina arbetserfarenheter och personliga egenskaper. De utbildningsmässiga kraven brukar sträcka sig till att du faktiskt har körkort för det fordon du ska framföra. Därefter brukar det ofta vara dina personliga egenskaper som spelar störst roll. Jobbet som chaufför ställer krav på att du är en person som kan leverera i tid och kan framföra ditt fordon säkert och ekonomiskt.

Ett bra sätt att visa dina yrkesmässiga och personliga egenskaper är att beskriva framgångar du har haft samt hur du har agerat i tidigare arbetssituationer. En chaufför jobbar med att leverera varor till kunder vilket innebär att det finns en tidsgräns och en social aspekt av yrket. Det gör att du bör vara en stresstålig person som också kan hantera kunder på ett professionellt sätt. Vårt cv kommer därför att lägga stor vikt vid dessa egenskaper.

Personligt brev för chaufför

Om du söker ett jobb som chaufför kommer du med stor sannolikhet bli ombedd att inkludera ett personligt brev. Klicka på länken för att läsa guiden vi har skapat för dig som behöver skriva personligt brev för chaufför.

Förslag på professionell profil / inledning

I vår inledning vill vi fånga rekryterarens uppmärksamhet genom att använda ord och termer som jobbannonsen använder. Om de söker en pålitlig chaufför med god kommunikationsförmåga som kan skapa goda relationer med kunder, kommer vår inledning att innehålla dessa termer.

Budbilschaufför med 2 års erfarenhet av paketleveranser. Uppskattad kommunikatör: bygger relationer med kunder och upprätthåller orderingångar och skapar nya affärsmöjligheter.

Förslag på arbetserfarenheter

Våra arbetserfarenheter kommer att fokusera på positiva resultat vi har haft på tidigare arbetsplatser. Ett bra sätt att visa framgångar är genom att kvantifiera – eller att sätta siffror på sina prestationer. Notera även att vi använder punktform när vi radar upp erfarenheter. Detta gör vi för att det blir enklare att för den som läser ditt cv.

Körde budbil och mindre lastdragare upp till 3 ton. Genomförde i genomsnitt 40 leveranser per dag.

  • Sparade i genomsnitt 2000 kr varje månad i bränslekostnader genom att planera mina rutter väl samt använda en ekonomisk kör stil.
  • Mottog internt pris för att jag var fri från olyckor och andra överträdelser i 24 månader.
  • Genom kontinuerligt underhåll av mitt fordon sparade jag 10 000 kr i årliga reparationskostnader

Skapa ditt eget cv

banner cv byggare

Exempel på utbildning

I vår del om utbildning skriver vi helt enkelt vilka utbildningar vi har genomfört. Om det är en yrkeschaufförskola kan vi lägga lite extra uppmärksamhet att beskriva den, men annars är det en enkel genomgång av utbildningens namn, skolans namn samt årtal.

Personliga mål och kompetenser

Delen om personliga mål och kompetenser håller vi kort eftersom vi redan har inkluderat de viktigaste aspekterna av vårt cv

Avslutningsvis vill vi påminna om att alltid läsa jobbannonsen noggrant och anpassa ditt cv efter vad arbetsgivaren efterfrågar. Lycka till!