Servitris Cv-exempel

För dig som är på gång att söka nytt jobb som servitris har vi satt ihop ett bra cv exempel som du kan använda som inspiration och utgångspunkt för ditt eget cv.

cv-exempel för servitris

Här använder vi en modern cv-mall

Vad utmärker ett cv för en servitris?

Att jobba som servitris innebär självklart att kundservice är din viktigaste uppgift. Det säger egentligen sig självt att dina personliga egenskaper och förmåga att vara en serviceinriktad och kundvänligt person hamnar väldigt högt upp på listan när du ska fokusera ditt cv. Det här är bra eftersom det ger oss en tydlig inriktning. Vårt cv är därför starkt inriktad på just visa att vi är serviceminded, gillar att interagera med kunder och alltid har våra kunders bästa i åtanke. Med tanke på att servitris är ett utåtriktat och socialt arbete väljer vi en modern cv-mall för att bäst avspegla vår personlighet.

Förslag på professionell profil / inledning

Vi inleder vårt cv med att skriva några ord om vår positiva inställning till kundservice samt några starka personliga egenskaper som en arbetsgivare gillar. Det ger ett starkt första intryck.

Servitris med skinn på näsan. Älskar att ge service och vara spindeln i nätet. Glädjespridare med outtröttlig energi.

Förslag på arbetserfarenheter

Exempel på arbetserfarenheter kan vara genom att återge händelser där man har haft en positiv inverkan på både verksamheten och sina kunder. Vi ger ett exempel där personen hanterade en stressig situation som kunde slutat med att kunderna hade blivit missnöjda. Vi vill också visa att vi kan ta eget ansvara och vara drivande att lösa svåra situationer som kan uppstå utan att kunderna blir lidande.

Servitris på Mosters Hörna där mina arbetsuppgifter bestod av förberedelse av mat och fikabröd samt kassatjänst. Ansvarade för schemaläggning och städrotation.

  • Ibland hade vi problem med leveranserna till cafét. Jag tog då initiativet och organiserade inköpsrundor där personalen åkte runt och inhandlade alla nödvändiga livsmedel. Genom mina insatser räddade vi försäljningen vid fem olika tillfällen och höll även våra kunder nöjda.
  • Implementerade nya städrutiner vilket sparade 10 timmar i månaden

Skapa ditt eget cv

banner cv byggare

Exempel på utbildning

I vårt exempel beskriver vi kort att vi har genomfört utbildningar som är relevanta för servitrisyrket. Mer än så inkluderar vi inte i det här cv:t.

Personliga mål och kompetenser

Här skriver vi kort om att vi vill ta mer ansvar i en ny organisation. Men det är lite upp till den som skriver cv om vad som ska inkluderas här. Det finns inga strikta regler och du kan själv bestämma vad som passar in på dig.

Avslutningsvis vill vi påminna om att alltid läsa jobbannonsen noggrant och anpassa ditt cv efter vad arbetsgivaren efterfrågar. Lycka till!

Att få utveckla mina ledaregenskaper och initiativförmåga i en större verksamhet