Cv mall för undersköterska

Är du på väg att söka jobb som undersköterska och letar efter en passande cv mall ska du läsa vidare eftersom vi i denna artikel visar cv mallar som passar extra bra för undersköterskor och vårdpersonal i stort.

Eftersom en undersköterska ofta arbetar med patienter eller brukare, blir vårt första val en cv mall som innehar ett foto. Personliga egenskaper är viktiga för yrken som arbetar med människor. Därför är det positivt att visa sin personlighet inför en arbetsgivare och man kan med fördel välja ett cv med lite mer färg och design. Vi på Aspirantus vill ha ett cv som tydligt visar både våra tidigare erfarenheter, men även eventuella utbildningar som vi har och vår personlighet. 

I det här exemplet har vi valt ut 3 mallar som vi tycker uppfyller alla våra kriterier och passar in för yrket som undersköterska. Du kan självklart välja något annat som du känner är mer passande för dig och din personlighet. I slutändan väljer du alltid själv. Här kan du se cv-exempel för undersköterska.

Arbetsområden för en undersköterska

En undersköterska kan ofta arbeta inom en stor mängd områden med en varierande flora av dagliga uppgifter. Vanliga arbetsområden är inom äldrevården, sjukvården och hemtjänsten, men finns även en rad andra områden där undersköterskor är verksamma

Vilken utbildning krävs för att bli undersköterska

De flesta kommuner har utbildningar som riktar sig till dig som vill bli undersköterska. Det finns gymnasieutbildningar, Komvux och yrkesutbildningar. 

Det finns för nuvarande inget formellt krav på utbildning för att arbeta som undersköterska eftersom yrket inte är ett s.k. legitimationsyrke Just nu krävs det alltså ingen yrkeslegitimation för att utöva arbetet men det är något som kan förändras i framtiden. 

Det är dock rekommenderat att du genomgår minst en gymnasieutbildning inom vård och omsorg på 1400 gymnasiepoäng för att öka din anställningsbarhet och chans att få ett jobb.

Framtidsutsikter för yrket

Undersköterska är idag är Sveriges vanligaste yrke Enligt arbetsförmedlingens yrkesprognos ser framtiden fortsatt ljus ut för dig som vill arbeta som undersköterska. De räknar med en stor brist på vård om omsorgspersonal inom den offentliga sektorn.

Källor:
Arbetsförmedlingens yrkesprognos (https://arbetsformedlingen.se/om-oss/press/nyheter/nyhetsarkiv/2019-02-07-hetaste-yrkena-2024—har-ar-hela-listan)
Statistiska centralbyrån
Regeringens proposition om yrkeslegitimation

Cv mallar för andra yrken

Ungdom

Säljare

Undersköterska