Personligt Brev Ungdom – Exempel – Mallar + 5 tips

Är du en Ungdom eller 16 år gammal och på väg att söka jobb eller sommarjobb och behöver inspiration och tips för att skriva personligt brev?

I den här artikeln kommer vi att skriva exempel på personligt brev för ungdomar och 16-åringar som söker sina första jobb och ska träda in på arbetsmarknaden.

Vi kommer att visa bra brev för ungdomar och vi kommer att ge dig 5 bra tips som förhoppningsvis kommer att vara till hjälp när du söker ditt första jobb.

Exempel på personligt brev Ungdom

Hej [Rekryteringsansvarig]

När jag såg er annons på aspirantus.se om att ni söker en ny säljare blev jag omedelbart intresserad eftersom det känns som att jag är den ideala kandidaten för den här tjänsten.

Med mitt driv och min outtröttliga energi kan jag vara er nya superstjärna inom sälj. Ge mig ett mål så kommer jag att nå det! Älskar allt inom sälj- och kundrelationer. Van att använda sociala medier som säljkanaler. Testar alltid nya säljmetoder.

Jag startade och drev en populär verksamhet inom hundpassning. Gick från 0 kunder till att vara fullbokade inom 2 veckor. Mina ansvarsområden var att skaffa kunder, schemalägga och genomföra kundbesök samt upprätthålla kundrelationer och naturligtvis passa hundar. Några av mina framgångar är: På två veckor ordnade jag 10 nya kunder genom att aktivt jobba med försäljning och kundarbete. 100% kundnöjdhet. Våra kunder var så nöjda att de självmant rekommenderade min tjänst till andra.

Det skulle vara en mycket intressant möjlighet för mig att visa hur min energi och min grymma inställning till sälj och att göra kunder nöjda kan hjälpa ert företag att uppnå jag kan hjälpa [företaget] att uppnå samma goda resultat inom liknande och förhoppningsvis bättre resultat.

Med vänlig hälsning

Bra personligt brev mall för Ungdom

Ungdomar som söker sina första sommarjobb eller vanliga jobb saknar ofta arbetserfarenheter. När man saknar erfarenheter får man istället lyfta fram sin personlighet och andra personliga egenskaper.

Därför blir vårt första val en brev mall som innehar ett foto för att göra din ansökan lite mer personlig. Man kan också använda mallar med lite mer färg och design och därigenom förmedla lite kreativitet och göra din ansökan intressantare genom att du fångar lite uppmärksamhet och står ut lite mer ibland mängden.

Här har vi valt ut 3 brev-mallar som vi tycker uppfyller alla våra kriterier och passar in för ungdomar. Dessutom matchar de med din cv mall. Du kan självklart välja något annat som du känner är mer passande för dig och din personlighet. I slutändan väljer du alltid själv. Klicka här för att se fler personligt brev mallar.

Personliga brev för andra yrken

CV för ungdom

Om du söker jobb kommer du att behöva skriva ett cv för ungdom. Vi har skrivit en bra guide där vi går igenom exempel och visar passande mallar.

5 nyttiga tips när du söker jobb som ungdom

Att söka jobb när du är ung innebär en del utmaningar som är speciella för just den här kategorin. Den svåraste delen handlar så klart om att man inte har hunnit skaffa speciellt mycket arbetserfarenheter ännu, och därmed får kämpa lite mer för att fylla ut den delen. Här ger vi dig 5 tips du kan tänka på för att underlätta när du skriver brev och cv.

  • Alla erfarenheter är bra erfarenheter. Använd fritidsaktiviteter, praktik, föreningsliv och andra sysselsättningar som kan visa positiva egenskaper hos dig.
  • Lägg mer fokus på din utbildning
  • Använd actionverb som tex ”driv”, ”outtröttlig energi”
  • Inkludera eventuella certifieringar eller andra kunskaper
  • Visa ambition i dina personliga mål
banner cv byggare