Enkla mallar för personligt brev

En mall för ditt personliga brev ökar dina chanser när du söker jobb. Vi har enkla mallar, moderna mallar och kreativa mallar för alla yrken. Du kan se alla exempel nedan. Starta ett konto och testa ett gratis cv.

Alla
Enkel
Modern
Kreativ

När passar en enkel mall för ditt personliga brev?

Det finns många tillfällen när du inte behöver göra något extra med din ansökan. Styrkan i att bara skriva sitt brev med ett klart budskap ska aldrig underskattas och kan vara ett framgångsrecept för rätt jobb. Det är då en enkel mall fungerar perfekt. All din energi kan gå åt att skriva din text och att se till att din berättelse stämmer väl överens med arbetsgivarens förväntningar. En enkel mall är just vad namnet säger, enkel, det betyder inte att den inte är snygg utan snarare att den hjälper dig att fokusera på innehåll istället för form.

För att du ska välja rätt mall behöver du känna lite med fingret i luften och göra en bedömning av jobbet du söker. Fundera på arbetsplatsens kultur och hur dina framtida kollegor kommunicerar utåt och med varandra. Försök skriva som en anställd på företaget du söker hos. Om du känner att företaget representerar professionalitet och tydliga organisationsstrukturer kan den enkla mallen vara perfekt. Exempel på yrken som med de här kvaliteterna är jurister, banktjänstemän, ingenjörer och andra liknande professioner.

5 anledningar till att välja en enkel mall

  • Välorganiserad och tydlig
  • Fungerar för alla jobb
  • Fokuserad på din text
  • Klassisk layout och utseende
  • Funktionell
banner cv byggare